sweet sweet travels, beautiful soul.

I eventyret om Askeladden og de gode hjelperne forteller Asbjørnsen og Moe om kongen som har sagt at den som kan bygge et skip som kan gå like godt til lands som til vanns, og i lufta med, skal få prinsessen og halve kongeriket.

Den ene følgesvennen Askeladden tok med i skipet, var mannen som hadde slukt akkurat femten vintrer og sju somrer. Jeg aner ikke hvorfor han hadde slukt akkurat femten vintre, femten er ikke et typisk eventyrtall, men det slår meg at det beskriver at han rommer over dobbelt så mye kulde og vinterstormer som sommervarme og maibris.

Han var den som til slutt reddet gjengen, når det virkelig ble hett rundt dem, og det gir god mening for meg. Det å kunne romme alt, er ikke en vanlig egenskap, men den er viktig. Noen ganger er den helt avgjørende. Folk som har rom nok, og indre styrke nok, til å ta i mot, tåle og stå i alle de store følelsene. Folk som ikke skvetter unna når det stormer, men som takler både sinne, raseri, bitterhet, sorg, skam, skyld, sjalusi, glede, angst, lengsel og kjærlighet. Som godtar vinterstormene og hilser sommervarmen velkommen, og som har dobbelt så god plass til det røffe vinterværet som til solskinn og duskregn.

5 kommentarer

m.

16.jan.2010 kl.18:18

vakkert.

Milena

16.jan.2010 kl.19:06

første pers

Maja

16.jan.2010 kl.20:11

Godt poeng. Ulikt deg. Dette stykket. Men fint.<3

malin

17.jan.2010 kl.11:35

good point!

r3ality

17.jan.2010 kl.20:23

<3

Skriv en ny kommentar

hits